Welcome to our website !

Çalışma Yöntemleri | Back to school 2015

By 07:28 , , , ,



 
Merhaba uzun bir aradan sonra yine geldim :) Yazmayalı çok uzun zaman olmuştu ama bugün yeni yazımla beraberim.Okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama okula hazırlanmak için hala zamanımız var.Okul her ne kadar bize zorlayıcı gelse de küçük taktikler bize kolaylık sağlayabilir.


1. Not tutmak hem öğrenmek hem de akılda kalma açısından çok önemli bir detay.Okulda rastgele bir kağıda not tutup daha sonra evde temiz bir kağıda veya not defterinize geçirebilirsiniz.Böylece bilgileriniz tazelenecek ve aynı zamanda daha akılda kalıcı kalmış olacak.Ayrıca yazdıklarınızı her gün tekrar etmekte fayda var :)


2.Çalışmaya başladığınızda sistemli olarak çalışmanızda fayda var.Çalışırken yapılan en büyük hata dikkatimizin dağılması ya da çalışmayı erken bırakmamız.Bu yüzden telefonunuzdan yararlanabilirsiniz. Zamanlayıcıdan  50 dakika süre tutun.Bu süre bittikten sonra 10 dakika mola verebilirsiniz.Bu şekilde devam ederseniz,sistemli çalışmış olursunuz.



3.Tekrar yapmak,akılda tutmak ve öğrenmenin temel noktasından biri.Okuldan geldikten sonra 10 15 dakika günün tekrarını yapmak,hiç fark etmeseniz bile size yarar sağlayacaktır.Notlarınızı,testlerinizi ve kitaplarınızı gözden geçirmekte fayda var.

4.Hep çalışmak insanı yorar ve stres altında sokabilir tabii ki.Böyle durumlarda bir şeyler atıştırabilir,müzik dinleyebilir veya 5 10 dakika uyuyabilirsiniz.Ayrıca uyumak bilgilerinizin akılda kalmasında da yardımcı olur.


5.Sürekli aynı şekilde çalışmaktan sıkıldıysanız klasik veya slow bir müzik dinleyebilirsiniz.Çok gürültülü veya sözlü müzikler kafanızı karıştırabilir.


6. Ders çalışırken renkli kalemlerle not tutmak,önemli yerlerin altını çizmek gibi küçük şeyler sınav öncesinde büyük kurtarıcınız olabilir.Çalışırken ve tekrar ederken renkli yerler daha çok dikkatinizi çekecek ve kolayca hatırlayabileceksiniz.





You Might Also Like

6 yorum

  1. Merhaba blogunuxu takioteyim blogumada beklerim

    YanıtlaSil
  2. Güzel öneriler ama herkes yapı farklı olduğu için insanların ilk önce kendilerini keşfedip buna göre yöntem belirlemeli. :)

    YanıtlaSil
  3. özel bir kurumda rehber öğretmen olarak çalışan bir psikolog olarak, yapılan araştırmalar gösteriyor ki her öğrencinin öğrenme stili birbirinden farklı.. yani kültürel kalıplarımız gereği, ders çalışırken müzik dinlenmez, not almak gerekir, yatarak ders çalışılmaz, her dersin bir sırası vardır, ses dikkat dağıtır vs vs, aslında bunların hepsi değişkenler, kişisel farklılıklar, öğrencinin ihtiyacı ve çalışırkenki tercihleri çok önemli... ;)

    kolaylıklar dilerim :)
    sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  4. Bloğumda ödüllü keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim

    YanıtlaSil
  5. Bloğumda ödüllü keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim

    YanıtlaSil
  6. Ay bu ara çok çalışmam lazım çok

    YanıtlaSil